Vår familj


Vi vuxna

Kristoffer

Jag arbetar som IT-Ansvarig på ett stort bolag i Malmö, och har alltid älskat djur. Jag har haft ett par djur under min livstid, men har tyvärr inte kunnat ha katt eller hund tidigare. Jag är superallergisk mot alla typer av pälsdjur!

Jag hade redan gett upp tanken på att kunna skaffa djur, men eftersom min fru och barn ville ha djur så började vi se oss omkring. Grabben fick en hamster, men jag kunde knappt vara inne på rummet utan att få svårigheter att andas, så även där blev det problem.

Min fru sökte efter allergivänliga djur, och det var där som vi hittade den sibiriska kattrasen. Efter att ha varit och tittat på ett par katter så kändes det riktigt bra!

Efter vi fick hem får första katt, Katniss, så kände jag av allergin lite grann i ca 2 veckors tid, men efter det, så har jag inte känt av något alls! Nu har vi 8 katter, med kattungar inkluderat, och känner inte av någonting! Tvärtom så har min allergi blivit bättre. Jag klarar av att vara i andra hem med katt och hund utan att få svårt att andas, även om jag fortfarande känner av allergin, så är den mycket mildare nu än vad det har varit.

Atiya

Jag arbetar som Kock, och trivs väldigt bra med mitt jobb. Jag har haft katter tidigare, men aldrig Sibiriska katter.

När jag växte upp så hade vi alltid mycket djur runt omkring oss. Vi hade många katter som fick ungar, och alltid liv och rörelse runt omkring. Katterna vi hade var vanliga bondkatter, och de var inte särskilt gosiga, men de fanns alltid där och man kunde leka med dem. Jag har alltid haft djur runtomkring mig.

Eftersom min man är allergisk mot katter, så tittade jag runt och hittade den sibiriska katten. Efter att vi varit och tittat hos olika uppfödare så bestämde vi oss för att köpa en! Om man någon gång haft bondkatter, och jämför dem med en sibirisk katt, så är skillnaden gigantisk i deras sätt att vara.

Den Sibiriska katten är väldigt kelen, vill vara nära och vara med överallt! Lagar du mat, så står den och tittar på, när du äter vill den vara på bordet, när du ska gå och duscha vill den gärna vara med på badrummet, och när du sover vill den helst ligga ovanpå dig och sova med dig! Den är helt underbar och väldigt sällskaplig!

Våra barn

Vår grabb

Vår grabb är 20 år gammal. Han tycker om djur precis som vi vuxna, och har också alltid velat ha djur! Vi provade med att få hem en hundvalp som vi hoppades kunna fungera, men han blev superallergisk, och fick åka akut till sjukhus och ligga på intensiven i en vecka med respirator. Vi fick lämna tillbaka hundvalpen och på något sätt acceptera att det blir inga djur i vår familj.

Detta hände när han var 9 år gammal, och han fick därefter nöja sig med en hamster. Efter att hamstern dog så började vi tänka om, och titta på allergivänliga djur.

Vår dotter

Vi har en dotter på 10 år som också älskar djur. Hon är väldens finaste dotter, och älskar alla våra små djur!

Hon leker med alla katter dagligen, och hon är inte rädd för att hantera, bära, krama eller pussa på dem! Sibiriska katter älskar verkligen barn, det märks väldigt tydligt på hur de tyr sig till vår dotter. Även om hon hanterar dem lite hårt ibland, och inte ritkigt tänker sig för, så vill katterna alltid vara nära sin favorit-lekkamrat!

När dottern är ledsen, eller har skadat sig så kommer katterna springandes och ska kolla vad som hänt. De pussar på henne, och slickar tårarna, och de sitter med henne tills hon mår bättre! Det är en helt otrolig kattras!

Varför har vi startat uppfödning?

Efter att ha levt tillsammans med våra katter i ca 7 års tid, så kan vi utan tvekan säga att vi älskar dem mer än något annat! Vi gör inte detta för pengar, utan för att vi faktiskt älskar våra katter och vill att de ska må bra, och vi vill ge andra möjlighet att få uppleva det som vi aldrig trodde att vi skulle få uppleva! Detta är en ras som är väldigt fin i sinnet, lugn, sansad, älskar barn, och framförallt allergivänlig! Den är inte allergifri, vilket är viktigt att komma ihåg! Alla människor reagerar olika, och även sibiriska katter har olika halter av hormonet som utlöser allergin. Därför är det viktigt att testa sin allergi hos ett testhem först, och sedan när ni bestämt er, att ni faktiskt testar olika uppfödare också, och ser hur ni reagerar hos just dem!

© 2024 SE*Kattkungen's
Om oss | integritetspolicy | Kontakt